Pois

Irma Weisen: Henkiparannus. Kirjayhtymä 1975


HENKINEN PARANTAMINEN


"Värttinä- ja kyynärluiden pituus kolme neljäsosaa normaalipituudesta, ei ranne- eikä kämmenluita" kuului syntymästä saakka vailla vasenta kättä olevan kolmivuotiaan Mildred-tyttösen röntgenselostus kun hänen äitinsä toi hänet Elsie Salmonin parannettavaksi. Kahden kuukauden kuluttua voitiin todeta käsivarren pidentyminen ja muutaman kuukauden kuluessa oli tynkään kasvanut täydellinen kämmen sormineen.

 

Siinä taas kiistelijöille aihetta kuka vetää nenästä ketä. Tämä on yksi raflaavamman pään parannuskuvauksista joita Weisenin kirja on täynnä.

 

Weisen on tehnyt tästä kiistellystä aiheesta hyvän kokoomatyön, jonka perusteella on hyvä alkaa todistusmateriaalin tarkempi tutkiminen, materiaalia kyllä nykyään löytyy. Esittelyssä ovat nyt mukana kuuluisimmat nimet kuten Harry Edwards, Edgar Cayce, Kathryn Kuhlman ja Tapio Kaitaharju. Muista mainittakoon Ted Fricher, Isä Pio, Maurice Tester, Elsie Salmon, Grete Ahlberg, Terttu Häkkinen, Atle Blomqvist, Maire Kiira, Gerda Lindroos, Veijo Nissinen, Martti Vilokkinen, Terttu Blaschkow.

 

Vaikka Weisen itse ei olekaan tiedekriitikko vaan pikemminkin sujuvakynäinen informaattori, on hänen kirjassaan esitelty sellaisia nykyisen luonnontieteen kriteeriarvot ainakin ensi tuntumalta täyttäviä tapausselostuksia että vain kieltämisen epäjumalakseen nostaneet fanaatikot voivat suoralta kädeltä väittää tätä kaikkea valheeksi ilman tarkempia tutkimuksia, joita tietysti aina tarvitaan erottaaksemme akanat jyvistä.

 

Markku Siivola