Pois

Nitya laCroix: Eroottinen kosketus. Suom. Aatos Virta. Otava 1989

HÖMPSYTÄ HÖYHENELLÄ

Herrajeesus sentään kuinka huvittava kirja on Eroottinen kosketus, hieronnan ja seksioppaan avoin ristisiitos, jota olen jo ennättänyt pitkään odotellakin. Se ei yritä vihjailla salaseksuaalisia riikinkukkoilukuvien ja kolmeen hihihii-pisteeseen päättyvien kuvatekstien kautta, kuten niin monet pseudohenkevää tatinaa suoltavat hieroskelukirjat satiineissaan pyöriskelevien valokuvamallien havainnollistamina, vaan on reilusti sukupuolinen.

Professionaalit valokuvamallit ovat kyllä tätäkin kirjaa olleet tekemässä. Pintaa löytyy, niin valkoista kuin mustaa, kummassakin sukupuolessa, tisut töröttävät herkullisina miltei joka kuvassa, mutta siihen se huvi sitten jääkin. Sukuelimistä ei niin vilaustakaan. Eikä liioin intohimoista näiden ammattimaisten valokuvamallien puumaisissa hymyilyissä ja pysähtyneen oloisissa toistensa päällä makoiluissa.

Mitä huvia sitten jää jäljelle? - Huvittavat "yhteisten löytöjen leikkikenttiä" lupailevat yliammutut kuvatekstit, jotka mekaanisessa tönkköydessään sopivat vain todellisille ansariummuille ilman naurunpyrskähdyksen vaaraa. Hinkkaa sieltä, räplää tuolta, hömpsytä tästä höyhenellä! Se, joka tällaisilla neuvoilla jotain tekee, on ajettu sängystä helkkarin tuuttiin jo esipuheiden aikana, ja mikäli kaksi yhtä onnetonta on sattunut samoille lakanoille kirjan ohjeita kokeilemaan, voin vain surkutellen ottaa osaa.

Kohderyhmäksi sopivat joko teini-ikäiset maailmaa kohtaamattomat haaveksijat tai keski-ikäänsä lähenevät illuusioidensa kuplassa edelleen elävät naiset, joiden järki ei käy aivan tasatahdissa sen tunteen kanssa, joka vielä kerran kehottaa yrittämään vieressä tuhisevan arkiröhön kanssa sellaista kielletyn makuista, jonka vain valkokangas, ei tosielämä, onnistuu saamaan uskottavan tuntuiseksi. - Miehiä ei näin kiltti tisukirja nostata lurpaltaan edes siksi minuutiksi, että ostopäätös pitäisi kassalle saakka, lähiövalinnan hyllyiltä kun löytyy paljon järeämpää kamaa.

Markku Siivola