Pois

Joseph Corvo: Uusi vyöhyketerapia. Suom. Tarja Virtanen. WSOY 1991

JÄLLEEN YKSI MAAILMAN PARAS HOITOMUOTO

Itsekehut

Olen harjoittanut vyöhyketerapiaa nyt jo 30 vuoden ajan - pitempään kuin kukaan toinen, ja minusta on tullut maailmankuulu parantaja ... "Joseph Corvo on ainutlaatuinen ja ilmiömäinen ... ymmärsin heti että hän on erilainen ... hän ei ainoastaan saa toista tuntemaan oloaan fyysisesti paremmaksi, vaan hän saa aikaan erityisen ylentymisen tunteen ... kuulin hänestä Abercornin herttualta ..."

Terapiakehut

Joseph Corvo, entinen kaivostyöläinen ja tenorilaulaja yrittää lypsää kahta lehmää yhtä aikaa; sairaita ja rumia. Hän ei vetoa ainoastaan terveyteen vaan myös kauneuteen: hänen johdantonsa ensimmäiset sanat " Olet juuri astunut täydellisten vartaloiden ihmeelliseen maailmaan" eivät jätä sitä epäselväksi. 95% selkäkivuista paranee, näkökykyä voidaan parantaa, kuuroja saada kuuleviksi, seitsemänkymmentävuotiaat voivat saavuttaa viisikymmenvuotiaan nuoruuden ja terveyden. Jos harjoitat vyöhykehoitoja terveenä, et sairastu koskaan. Sinun ei tarvitse vanheta enempää ... vain vyöhyketerapia poistaa sairauden syyn ... vyöhyketerapialla voit työstää elimistösi jokaisen rauhasen ja elimen sataprosenttiseen suorituskykyyn ... Jos vyöhyketerapiaa harjoitettaisiin säännöllisesti, miljoonat ihmiset voisivat elää hyvää ja täyteläistä elämää kurjan ja epätoivoisen elämän asemesta.

Teoria

Corvo on tyypillinen yhden idean mielettömyyksiin paisuttava monomaanikko, jonka sanoma menee perille elämän monimutkaisuuden seassa harhaileviin onnettomiin jotka kaipaavat selkeää ja yksinkertaista selitystä auktoriteetilta. Corvon mukaan vyöhyketerapian teoria olettaa, että syömällä, juomalla tai hengittämällä elimistöömme joutuvat myrkylliset aineet kiteytyvät saostumiksi hermojen päätepisteisiin, ja tämä estää hermojen sähkökosketusta ja sähkömagneettiset virtaukset. Sairaudet puhkeavat jos virta ei kunnolla kulje jossain elimistön vyöhykkeessä. Kaikki sairaudet johtuvat näistä koko elämän läpi alati lisääntyvistä saostumista, joita vain vyöhyketerapia voi purkaa. "Onko ihme, että ihmiset sairastuvat" huutaa hän naurettavan selityksensä peräkaneetiksi. Tällaiseen suuruudenhulluuteen kuuluu kaikkien muiden hoitojen halveksunta, jonka Corvo tekee säälittävästi: Toisin kuin muut hoitomuodot, esimerkiksi akupunktuuri, vyöhyketerapia perustuu lääketieteeseen. Samalla lailla hän yrittää saada tempuilleen hohdetta koko luonnontieteen tuella: luonnontieteellisesti katsoen ihmisen ruumis on sähkömagneettinen kenttä. Kentän hän jakaa tökerösti jokaiseen varpaaseen ja sormeen päättyvään kymmeneen pääkenttään.

Menetelmä

Kaikki hoito tapahtuu painelemalla ja hieromalla. Jalkapohjat ja sormet ovat hoidon pääkohteet, mm laittamalla kuminauhoja ja pyykkipoikia sormiin, mutta muualtakin voi hieroa, niinpä kasvojenhieronnasta on oma lukunsa, täysin naistenlehdistä temmattu. Kieli on melko keskeisessä asemassa koska siinä kuulemma yhdistyvät kaikki kentät, niinpä useaa sairautta saa parannella painamalla lusikalla kieltä niin syvältä kuin pystyy jopa 15 minuuttia päivässä, ja harjata sitä hammasharjalla. Myös korvalehteä käsitellään usein. Onpa Corvo kehittänyt nivelvaivoihin oman mm. vihersimpukkaa sisältävän ihmekapselinsakin, jota on käytetty menestyksellisesti ympäri maailmaa. Ja häneltä on tulossa kirja, jonka avulla päästään yhteyteen piilotajunnan kanssa, jotta psyykekin saadaan kuntoon.

Mutta parantavatko tällaiset läpinäkyvän ohueen ihmisruumiin monimutkaisuutta pilkkanaan pitävään teoriaan perustuvat mekaanisen luonnottomat hoito-ohjeet? Kyllä se parantaa kuten kaikki muutkin tuhannet itsekehuunsa tukehtuvat hoitomuodot, jotka koska tahansa voivat vedellä norsuja hihoistaan ja hankkia pelastuneita herttuoita Johtajastaan todistamaan. Kolmasosa potilaista tuntee tulevansa paremmaksi vaikka heidät ripustettaisiin kattoon jaloistaan roikkumaan, jos heidät vain on saatu ensin uskomaan että se on terapiaa. Sellaista parantumisen illuusiota täytyy puolustaa samoin kuin uskovaisen omaa uskonsuuntaansa, koska se ei ole aito, ja sellainen vain lisää ristiriitaa. Jos et parannu, olet tehnyt itse jotain väärin. Sataprosenttinen terapia on aina oikeassa.

Yksisilmäisten maailma

Vaihtoehtoparannuspiireissä riittää samoin sanakääntein kehuskelevia yhtä yksipuolisen sokeita kaikille muille terapioille vihamielisiä tekstejä, jotka eroavat julistusmekanismiltaan natsismista vain niiden erilaisen yhteiskuntalokeroituman kautta. Samalla lailla on kansaa höynäytetty vuosituhannet. Kun kansa/yksilö on sekasorron tilassa/sairas/epätietoinen/hämmennyksissään, se/hän ei kaipaa akateemista epävarmuutta, vaan selkeitä, yksipuolisia lupauksia, täydellistä uskonvarmuutta, lupausta kaiken huolen ja vastuun siirrosta johtajalle, joka tietää. Monet apua etsivät jotka aavistavat asiassa jotain kieroa, antautuvat kuitenkin sisäiselle kuiskaukselleen "jospa hän sittenkin on oikeassa" antaen taas uudelle Hitlerille mahdollisuuden.

Sairas yksilö on sairautensa kanssa helpompi uhri sellaisille teksteille, jotka jotakuinkin terveen kirjoissa kulkevalle ovat ilmiselvän kirkuvan hullua, järjetöntä, ylilyövää, vääristelevää valehtelua. Koska monet meistä ovat fyysisestä terveydestään huolimatta psyykensä kanssa samalla tavoin heikoilla, ei ole mikään ihme, että jokainen mielipuoli, joka tulenpalavalla varmuudella haukkuu kaikki toiset ja ylistää itsensä taivaisiin, saa aina seuraajia. Corvo on yksi näistä suuruudenhulluutta potevista kritiikkinsä menettäneistä järkkyneistä, jotka luojan kiitos ovat päätyneet vain terapeutiksi eikä kansanjohtajaksi.

Huomautettuani kerran lääke-esittelyssä suuren ulkolaisen lääkefirman esittelijälle hänen todella sikamaisen harhaanjohtavista piirtoheitinkuvistaan hän tiesi niin hyvin sahaavansa lääkäreitä linssiin, että hän silmänkään värähtämättä purjehti tilanteesta ulos tyylikkäästi lausahtaen "Tiedän! Emme ole mikään hyväntekeväisyysfirma!" Ja jatkoi tyynesti esittelyään. - Näinhän se on kustantamojenkin kohdalla, kun eivät ole mitään valtiontukea nauttivia yleishumanitäärisiä ÄitiTeresoiden hoitamia terveyskeskusten ja koulujen jatkeita, vaan jotka kaatuvat silloin kun rahantulo loppuu. Vaan eihän se sitä perusasiaa tietysti miksikään muuta, että kehtaavat, isot ihmiset, käännättää kaikenlaisten taulapäiden luiskaotsapuppua oikein kovien kansien sisään. Olisi edes joku hurahtanut Raamatullaan onanoiva uskovaiskirjapaino taikka henkensä pitimiksi mitä tahansa sontaa lapioiva pienkustantaja, mutta sinäkin, Werner Söderström Osakeyhtiöni.

 

Markku Siivola