Pois

Sirkka-Liisa Suvanto: Portin tuolla puolen. SLEY-kirjat 1991

RAKAS PETOS

Kirjan takakannen mukaan Sirkka-Liisa kuvaa kuinka päästään sekavista ja vääristä ajatuksista raamatulliseen selvyyteen. Kirjan sisältö lyhyesti:

Lapsuuteni unessa Jeesus antoi minut Saatanalle, mutta ymmärsin että se oli Jumalan tahto minua koetella. Vaikka lapsena ollessani vanha muori varoitti kylään saapuneesta markkinateltasta unohtuivat varoitukset. Murrosikäisenäkään en vielä löytänyt mitään kirkosta, mutta silti Jumala auttoi minut ensi yrittämällä ylioppilastentistä vaikka isä ja rehtori pudistelivat epäuskoisina päätänsä. Kiinnostuin meedioista ja parapsykologiasta. Sairastuin. Eivät auttaneet meediot. Leikkauksen jälkeen kuulin äänen pyytävän rukoilemaan Jeesusta. Ymmärsin olevani syntinen ja parapsykologian Saatanasta. Sain miehenikin uskomaan että parakirjani on poltettava etteivät pääse turmelemaan enää muita. Vihdoinkin aloin tajuta Raamattua oikein, totuus toisensa jälkeen kirkastui. Halusin saada ja Jumala antoi. Kielilläpuhumisenkin lahjan. Kaikenlaisia merkkejäkin antoi ympäristön kautta. Ja kirjan vahvistukseksi mormonien ja Jehovien ja monen muun suhteesta Saatanaan. Nykyään löydän Raamatusta aina lauseita, jotka vahvistavat kaiken mihin vahvistuksen haluan, ja Jumala kertoilee minulle silloin tällöin tulevia unissani! Ihanaa pelastua ainoan oikean helmaan, lukea ainoasta oikeasta kirjasta ainoaa oikeaa sanaa. Yksi Jumalan kansa, yksi Jumalan valtakunta, yksi johtaja!

Tässä merkillisessä maailmassa Sirkka-Liisa taistelee sairautensa ja uskonsa kanssa, toimii niinkuin parhaaksi näkee, näkee itseään syrjittävän ja syrjii toisia koska niin hän on ymmärtänyt uskon sanoman, kasvattaa lapsensa siinä kuin muutkin, murehtii kuolevia muiden lailla ja on liikuttavan varma Jeesuksensa kohtaamisesta kun hänen aikansa tulee.

Kiltin lapsenuskon sokea ja viaton julmuus toista kohtaan, lopullinen jähmettyminen yhteen ajatusmuotoon; syksyn saapuminen ihmiseen pitkin hamein ja tiukoin nutturoin on aina yhtä merkillinen, järkyttävä asia, kun tuhannet syyttömästi syylliset kaikkialla ympärilläni todistavat oman taivaanrantansa pelottavan kireälle vedetystä piiristä.

"Autuaita olette te, kun kirjallisuuskriitikot minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa." (Matt. 5:11).Markku Siivola