Kirja, kirjoittaja, yhteiskunta, elämä

Näiden Pohjois-Suomen johtavassa sanomalehti Kalevassa julkaistujen kirjallisuusarviointien pääpaino ei ole kirjoissa vaan kirjoittajissa, heidän kauttaan koko elämässä. Vanhimmat artikkelit ovat 70-luvun alusta, uusimmat aivan tuoreita. Monet kirjoittajista ovat tuttuja ja tunnettuja.

Kirjoittaja- ja aihelistan kautta pääsee vain osaan kaikkiaan noin 750 kirjan arvioinnista, joiden sisältä linkit risteilevät edelleen myös muihin arviointeihin. Siellä täällä on linkkejä myös muihin teksteihin.

Artikkelien sävy vaihtelee vakavanfilosofisen ja hervottoman välillä. Ne käsittelevät psykologiaa, psykiatriaa, ruumiillisiakin sairauksia ja lääketiedettä yleensä, maailmanparannusoppeja, homeopatiaa ja kasvisparannusta, unia, joogaa, reinkarnaatiota, mietiskelyä, mystiikkaa, poltergeist-ilmiöitä, parapsykologiaa, skitsofreniaa, saattohoitoa, itse- ja armomurhia. Lisäksi ne pitävät hauskaa eritoten seksin, feminismin, hoitotieteen ja vauvanhoidon parissa.

Voit käyttää niitä missä haluat. Toivoisin kuitenkin että kertoisit missä niitä käytät, ja kommenttejasi niistä ylipäänsä.

Aiheen mukaiseen listaan

 
Millä oikeudella kritiikkejäni kirjoitan?
 
Sielutieteellisen kirjallisuuden hyvyys
Takaisin eteiseen
Takaisin pääovelle
Kriitikko vuonna 1991